grz_2832

Ce sunt lentilele progresive si de ce ai nevoie de ele

Lentilele progresive sunt foarte utile odata cu inaintarea in varsta, atunci cand se instaleaza presbiopia- nu mai vezi bine la apropiere – pentru ca iti permit sa porti o singura pereche de ochelari in loc de doua. Afla in continuare totul despre lentilele progresive.
Varsta de 40 de ani aduce mai multe schimbari la nivelul organismului fiecaruia dintre noi. Daca unele sunt mai usor de observat(riduri, scaderea mesei musculare si cresterea in greutate), altele se manifesta treptat. Vederea se degradeaza si ea cu timpul si exista mai multe motive pentru care se intampla asta, printre care activitatile excesive la calculator sau expunerea la razele ultraviolete.

In astfel de conditii, ingrijirea vazului devine esentiala si este bine sa iei masuri de la primele semne de disconfort. Cea mai frecventa cauza pentru pierderea treptata a acuitatii vederii la apropiere este presbiopia. Nu este cazul sa te ingrijorezi excesiv, pentru ca presbiopia este un proces natural de care toti ne vom lovi la un moment dat.
Ochelari sau lentile de contact? Cum faci alegerea corecta
Cu toate ca nu exista metode prin care sa prevenim aceasta afectiune, exista numeroase modalitati de tratare. Din fericire, ochelarii de vedere au devenit un accesoriu la moda, iar cei mai recomandati de medicii oftamologi pentru corectarea presbiopiei sunt cei cu lentile preogresive.
Inainte sa alegi o pereche de ochelari cu lentile progresive, e bine sa fii constienta de anumeite lucruri.

Nu mai porti doua perechi de ochelari
Nu-i asa ca te-ai confruntat cu situatia in care, lucrand la calculator cu ochelarii de apropiere, sa fii nevoita sa-i schimbi cu cei de departare ca sa privesti mai atent un obiect de pe birou? Lentilele progresive sunt mai eficiente fata de cele monofocale, deoarece purtarea alternativa a doua perechi de ochelari poate devenii obositoare. Pentru o persoana activa, o singura pereche de ochelari este ideala, iar cu ajutorul unor lentile progresive de buna calitate, vei putea sa privesti obiecte aflate la distante diferite fara probleme.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *