grz_3045

Cum sa-ti alegi lentilele

Alege lentilele progressive din plastic
Atunci cand isi cumpara ochelari, majoritatea oamenilor aleg, im mod gresit, lentilele din sticla, considerand ca acestea nu se zgarie. De fapt, specialistii recomanda ca lentilele sa fie din sticla organica, adica din plastic, din mai multe motive. ,,Lentila din sticla nu este recomandata pentru ca sticla minerala prezinta riscul de a se sparge. Plasticul de buna calitate are tratamente de durificare incluse in structura, ceea ce il face extrem de rezistent, in plus, nici nu se zgarie,, , afirma specialistul oftamolog al Essilor Romania, Horia Pirga.

Trebuie sa stii cum sa privesti prin lentilele progresive
Pe lentilele progresive ai o zona de citit, in partea de jos, o zona de distanta, in partea de sus si o zona intermediara pentru semidistanta. E bine de stiut ca acomodarea cu o lentila progresiva este mult mai usoara decat cu una bifocala si nu e necesar sa folosesti intreaga suprafata a lentilei pentru a privi in toate directiile. ,,Pacientii se tem adeseori de lentilele progresive pentru ca nu sunt bine si corect informatii. Purtatorii de lentile progresive au nevoie de instructiuni precise pentru a sti cum sa se uite prin ochelarii respectivi. Orice lentila este o proteza oculara care are regulile ei pe care trebuie sa le invatam si sa le respectam,, , adauga specialistul oftamolog al Essilor Romania, Horia Pirga.
Daca va confruntati cu astfel de probleme, este necesar sa stii ca exista lentile precum cele progresive care nu iti constrang libertatea de vedere. Grija de a purta doua perechi de ochelari dispare si vei putea privii cu o singura pereche la orice distanta fara probleme.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *