mens-glasses-guide-2013

De ce incep problemele de vedere

Pe masura ce razele de lumina trec dintr-un mediu intr-altul, precum din aer in apa, aceasta isi schimba directia. Acest lucru este cunoscut sub denumirea de refractive. Atunci cand aceste raze trec prin cornee si prin cristalinul ochiului, ele sunt refrectate, de asemenea, focalizandu-se pe retina. Atunci cand ochiul nu este capabil sa focalizeze lumina pe ratina, de obicei pentru ca forma ochiului nu este perfecta aceasta problema este numita eroare de refractive.

Tulburarea vederii la distanta

Numita si miopie, tulburarea vederii la distanta (vedere neclara la distanta) este cea mai intalnita eroare de refractive. Aceasta se produce, atunci cand ochiul este prea lung sau cornea este curbata, astfel ca lumina provenita de la obiectele aflate in departare se focalizeaza intr-un punct aflat in fata retinei,lucru care determina dispersarea luminii furnizand creierului o imagine defocalizata, neclara.

Tulburarea vederii de aproape

Termenul comun pentru hipermetropie, tulburarea vederii de aproape (insemnand ca nu puteti vedea lucrurile aflate in apropiere) este cauzata de un ochi care este prea scurt sau de o cornee care este prea aplatizata. Lungimea redusa lasa corneei si cristalinului un spatiu insuficient pentru a aduce toate razele de lumina intr-un punct focal de pe retina, focalizand, prin urmare, imaginea dincolo de retina si, din nou, trimitand creierului semnale ineficiente.

Astigmatismul

Un alt termen utilizat pentru un defect de curbura a ochiului, astigmatismul reprezinta ceea ce se intampla atunci cand cornea nu este suficient de rotunda, ci are forma mai degraba a unei mingi de rugby, ceea ce impiedica ochiul sa fie capabil sa focalizeze in mod clar in orice distanta, in apropiere sau in departare.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *